2024 Yılında Volkswagen AG nin Üretimi California CONCEPT yollarda

Volkswagen AG tarafından ilk kez 2003 yılında üretilen California, her dönem özgürlüğün ve yenilenmenin sembolü oldu. Yüksek performansı, renkli gövdesi ve içeride sunduğu aynı ölçüde keyifli yaşam alanı ile tarihin en kompakt motokaravanlarından olan California’nın son versiyonu nihayet 2024 yılında trafiğe çıkmaya hazır. Geçtiğimiz yıl birçok karavan fuarında tanıtıldıktan sonra büyük ilgi gören California CONCEPT, yenilenmiş tasarımı ve akıllı teknolojileri ile bu dönüşümün en son halkasını oluşturuyor. Peki yaşam ve mutfak alanlarını tamamen yenileyen California CONCEPT kullanıcılarına neler vaat ediyor?

California CONCEPT’in Öne Çıkan Özellikleri

Volkswagen Ticari Araç patentli bir motokaravan olan California CONCEPT, adından da anlaşılacağı üzere yeni nesil bir proto-versiyon. Daha küçük boyutlu Caddy ile oldukça geniş ebatlı Transporter/Caravelle arasındaki bir orta model olan California, dört teker üzerinde yaptığı yaşam alanı iyileştirmeleri ile öne çıkıyor. En temelde ise hem kent hayatına hem de uzun soluklu karavan yolculuklarına uyum sağlayan ideal boyutları ile kendi alanında fark yaratıyor. 

Özgürlüğünüze bu kadar yaklaşmışken, bilgilerinizi bırakın ve birkaç dakika içerisinde özelleştirilmiş karavan tekfinizi sunalım.

Fiyat Teklifi Alın

Eski versiyonlardan çok daha güçlü ve akıllı bir platform üzerine kurulan California, içten dışa en dayanıklı malzemelerle oluşturulmuş bir T7 Multivan niteliğinde. Bu da ona zorlu karavan rotalarını izleme şansı sunarken, kullanıcı konforunu ön planda tutma avantajı sağlamış durumda. Nitekim, yepyeni ve dinamik bir strüktür ile desteklenen bu güvenilir sistem, kamp hayatını kolaylaştıracak bir dizi önemli tasarım unsuru da barındırıyor. Özellikle şu özellikleri California CONCEPT’in tıpkı adı gibi, kamp yaşamında kayda değer değişiklikler yaparak kullanıcılarına başkalaşmış bir bakış açısı sunmasını sağlıyor:

  1. Çift Taraflı Kapı

California CONCEPT’i kendi skalasındaki diğer modellerden ayıran en önemli özelliği, normalde arka tarafta kullanılan tekli sürgülü kapı sistemini ikiye çıkarmış olması. Dolayısıyla kapı açıldığı anda kullanıcıyı sabit bir duvar yerine diğer tarafa açılmış bir kapı karşılıyor. Bu tarafta bulunan ileri geri itilen, katlanan ve döndürülebilen tezgah, ocak, soğutucu, masa, barbekü gibi farklı işlevler sunan mobilya tasarımı ise yenilenmiş mutfak ve veranda alanlarını oluşturuyor.

  1. Raylı Koltuklar

California’nın yaşam alanına getirdiği rahatlık ve konfor sadece ikincil bir kapı oluşturmakla sınırlı değil. Eski versiyonlardan çok daha esnek bir iç tasarıma sahip olan araçtaki arka koltuklar raylı bir zemin üzerinde ilerletilerek ihtiyaca göre yerleştirilebiliyor. Ön koltuklar 360 derece dönebildiğinden iç mekan oturma, dinlenme, yatma gibi işlevlere göre değişebiliyor. Bagaj kapısı arkasına gizlenmiş katlanır sandalyeler bile araç içindeki her detay üzerindeki ince düşünce yapısını ortaya koyuyor.

  1. Ayrılmış Yaşam Alanları

Temelde ikili kapı ve esnek iç yüzey sayesinde California CONCEPT, yaşam alanlarını bariz şekilde ayırarak kamp hayatına daha fazla özgürlük sağlıyor. Her iki kapı tarafında kullanılan tenteler bir yanda ön açık alanı tanımlarken, mutfak ekipmanlarının olduğu bölümde lounge ve bahçe kısımlarını oluşturuyor. Haliyle iç mekan tamamen kullanıcıya kalıyor. Bagaj tarafında bulunan su deposu ve asılabilir duş başlığı ise açık duş hacmini tanımlıyor.

  1. Karavan Kontrol Sistemi

Akıllı ev sistemine benzer bir tablet üzerinden kontrol edilen California, her detayı ve özelliği kullanıcı seçimine bırakıyor. Aydınlatma, iklimlendirme ve güvenlik gibi sistemlerin tümü portatif tablet üzerinden ayarlanabiliyor. Bu da kullanıcının gerek araç performansını ölçerek rota belirlemesi, gerek akıllı telefon ile uyumlu çeşitli teknolojileri kullanarak kamp hayatına inovasyon getirmesi için benzersiz bir fırsat sunuyor.

Ek olarak normal otoparklara sığacak şekilde ayarlanmış yüksekliği, açılır kapanır pop-up tavanı ve hibrit motoru ile kullanım sırasında fark yaratan California CONCEPT, şimdiye kadar VW tarafından geliştirilmiş en esnek ve teknolojik model. Park ve yolculuk esnasında ayrı gereksinimleri karşılayan bu modeli kendinize özel dönüşümlerle güncellemek veya ihtiyaçlarınıza en uygun motokaravan modelini belirlemek üzere, Demonte Karavan yetkililerine danışmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir